Tällä viikolla olen ollut opiskelemassa Beauty and Stylist koulutuksessa ja oli kerrassaan herättelevä ja hieno koulutus!Jatkuu taas ensiviikolla.Siksi tämän viikon Hyvinvointiblogini aiheena onkin iho.Kirjoittelen tänne blogiin noin kerran viikossa ja vaikka monia mietteitä hyvinvointiin liittyen tulee viikolla mieleen niin tällä viikolla erityisesti mietin siis ihon hoitoa ja haluan sen tärkeydestä puhua teille tässä blogissanikin.

Työkseni teen todella paljon kasvo- ja vartalohoitoja ja näenkin hyvin monenlaisia ihoja.Toki geenit vaikuttavat paljon mutta todella iso osuus ihon kuntoon on elämäntavoilla,ravinnolla ja kotihoidolla!Siksi toivonkin että jokainen nyt miettii kohdallaan miten vosi omaa ihoaan hoitaa parhaalla mahdollisella tavalla.Itselleni ihon hoito on todella tärkeä rutiini ja olenkin miettinyt että kyllähän ne kasvot on jota ihmisessä eniten katsotaan siis pitäkäämme niistä niin hyvää huolta kun osaamme!

Ihan ykkös asia on riittävä veden juonti eli isäsinen puhdistus ja ulkoinen puhdistus ja kosteutus.Juothan vähintään 2L vrk vettä ja puhdistathan kasvosi aamuin illoin?Itse juon paljon vettä pitkin päivää ja se onkin yksi tärkeimpiä asioita ihon hoidossa.Lisäksi pidän parikin detox elimistön puhdistuskuuria vuodessa.Aamulla puhdistan aina ihon kasvovedellä ja laitan ensin suojaavan seerumin koska olen jo 34v en enää 20v ja sitten kosteuttavan päivävoiteen ja silmänympärysvoiteen.Illalla puhdistan meikin huolellisesti ja vapaapäivisinkin kun en meikkaa niin pesen silti kasvot iltaisin!Kerran viikossa kuorin ihon ja käytän kosteuttavia naamioita.Helppo ja halpa kasvonaamio on saunahunaja.Sitä löylyssä kasvoille ja tulee pehmeä ja kosteutettu iho.Sopii myös miehille;).Iho kannattaa viikottain kuoria sillä sillon voiteetkin imeytyvät paremmin.Lisäksi kasvojen lisäksi MUISTAKAA MYÖS KAULA!Moni unohtaa kaulan ja kaulan ohut iho se ensimäisenä vanhenee!Kaula ja decoltee ovat myös tärkeitä hoitaa eli voiteet myös sinne!

Voiteet suojaavat mutta lisäksi käytän itse ja suosittelen ihon hoitoon myös monia tehokkaita laitehoitoja.Esim meillä on hoitolassa ihan huikeat laitteet joilla tehoseerumit saadaan toiseen ihokerrokseen eikä vain ihon pintaan eli pystytään imeyttämään tehoaineet juuri sinne ihoon missä se tärkeää on!Lisäksi näytetään tekemällä ennen hoitoa ja hoidon jälkeen ihon kosteusarvon mittaus jossa konkreettisesti näkee miten ihon kosteusarvo paranee!:)Tähän ei vain voiteilla pystytä!

Oivalsin kunolla nyt itsekkin miten tärkeää on ihon tehohoito ajoittain juuri sieltä syvältä ihon eri kerroksista ei vaan pinnasta!Ulkoisten hoitojen lisäksi olen tajunnut miten tärkeää iholle on hyvien rasvojen saanti!Itse käytän ja myyn päivittäin laadukkaita omega öljyjä sekä vehnänalkioöljyä jossa on myös E-vitaminia mikä on todellinen ihovitamini!Hyvät rasvat ovat lisäksi tärkeitä hormonitoiminnalla ja koko keholle!

Ethän myöskään tupakoi ja käytäthän alkoholia kohtuudella??Nämä kaksi todella näkyvät ihossa…Terveellinen elämä kannattaa, jaksatkin paremmin!;)

Kannattaa myös vältellä lisäaineita ja suosia puhdasta hyvää ruokaa sekä täysjyvää vaaleiden leipien yms sijaan!Paljon kasviksia ja marjoja ja liikuntaa riittävästi (noin 200min/vko) sekä raitista ulkoilmaa ja stressitöntä hyvää mieltä!Näillä pääsee ihon hoidossakin pitkälle.Hoitakaa itseänne ja ihoanne.Hoidettu iho on kaunis ja en tarkoita rypyttömyyttä!Rypytkin ovat kauniita elämän jälkiä mutta kukaan ei halua ennenaikaisesti vanheta!Vanhetaan arvokkaasti ja hoidetaan itseämme!Muistakaa myös ihon suojaus auringolta kun kevätaurinko alkaa paistella;)!Mukavia talvilomapäiviä kaikille ja ulos nauttimaan talvesta!:)