Tänään päätin kirjoitella teille muutamastakin terveyteen ja jaksamiseen vaikuttavasta seikasta jotka olen itse hyviksi havainnut.Ensinnäkin näin keväällä valon määrän lisääntymisestä!Se on hyvä ja ihana asia ja terveydelle hyväksi mutta älkää ihmetelkö jos aluksi väsyttää!Itseäni ainakin aina ensin valon lisääntyminen väsyttää ja sitten lähtee vasta piristämään.Tärkeää onkin nyt pimeän talven jälkeen oleskella mahdollisimman paljon ulkona valoisaan aikaan mutta muistakaa suojata iho ainakin päivävoiteella jossa 20 suojakerroin ja jos paljon olette auringossa niin myös aurinkorasvalla!Kevät aurinko on petollista ja jos ihoa ei suojaa se vanhentaa ihoa merkittävästi.Hyväksi olisi ulkoilla päivittäin ainakin 30min esim lenkkeillen valoisan aikaan mutta jos se ei ole mahdollista niin pienikin määrä on parempi kuin ei olenkaan ja raitis ilma ylipäätään!Kannattaa suunnata myös metsään ihastelemaan luonnon heräämistä!Itse saan valtavasti voimaa luonnosta ja koirani Tyynen<3 kanssa kovasti olenkin metsässä kulkenut:).Nautitaan nyt kun valo lisääntyy ja päivä on jo ihanasti pidentynyt!:)

Toinen asia minkä haluan teille neuvoa on oma joka-aamuinen kauneus rutiinini eli TERVEYSJUOMANI.Kuulemma jo aikoinaan Kleopatra joi aamuisin ison lasin vettä jossa sitruunaa,hunajaa ja oliiviöljyä mutta itse olen lisännyt tähän terveyscoctailiin myös tärkeät kuidut esim psyllium ja laadukkaimman mahdollisen omegaöljyn hyvien rasvojen saamiseksi.Eli tee näin:Laita yöski iso lasi vettä hapettumaan.Aamulla kun heräät purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu,lisää sekaan 1rkl hyvää öljyä(oliivi,rypsi,vehnänalkio tms) ja 1tl hunajaa sekä 2 tl psyllium kuitua.Sekoita ja juo tyhjään vatsaan!Näin kehosi saa heti aamusta tärkeitä ravintoaineita ja sitruuna on tärkeä antioksidantti,hunajasta saat monia vitamineja ja vastustuskykyä ja iholle todella tärkeää on hyvät rasvat.Kuitu huolehtii myös suoliston kunnosta ja vesi ensimmäiseksi aamulla on tärkeää iholle ja ihan koko keholle!Ota tästä samanlainen terveysrutiini kun hampaiden harjaus ja elimistösi kiittää!Sitruuna on vahva antioksidantti joka taistelee myös tehokkaasti vapaita radikaaleja vastaan jotka vanhentaa solujamme.Esimerkkinä käytän omenaa.Halkaise omena ja kasto mitä pian tapahtuu!Omena tummuu!Ihan sama tapahtuu soluillemme jos emme suojaa niitä aikojen saatossa!Oikealla ruualla siis hidastamme solujen vanhenemistä ja tämä terveysjuoma on loistava siihen!Käytän ja suosittelen ja aineetkin halutessasi löydät myymälästämme;)!Terveellisiä kevätpäiviä kaikille!:)