Tähän aikaan kesästä luonto on pullollaan kaikkea mitä voimme hyödyntää hyvään oloon ja kauneuden hoitoon!Nykyihminen vain osaa ne huonosti hyödyntää.Villiyrtit ovat loistavia kauneuden hoidossa luonnollisesti!Itse opetin tytärtäni<3 saunassa hoitamaan kauneutta villiyrteillä.Tässä muutamia esimerkkejä miten voit hyödyntää yrttejä kauneuden hoidossa:

Esim nokkonen on loistavaa ihmiselle niin sisäisesti kuin ulkoisesti!Kuivattuna se on ihanaa vaikka pannukakussa tai sämpylöiden seassa!Täynnä rautaa ja vitamineja!Itse tein juuri hiljattain perheelle<3 pannukakun jossa oli kuivattua nokkosta ja sämpylätaikinan sekaankin laitoin kuivattua nokkosta muutama päivä sitten!Ulkoisesti taas siitä saa loistavan hiusten huuhteluveden kun kaataa pälle kiehuvaa vettä ja antaa jäähtyä.Hiustenpesun jälkeen viimeiseksi huuhtelee sillä hiuksensa.

Siankärsämö,ruusu,koivunlehdet jne jne sopii loistavasti samantyyppisesti niin jalkakylpyihin kuin hiusvedeksikin!Samoista aineksista voi myös kuivattuna valmistaa puhdistavaa teetä.Netti on pullollaan villiyrttivinkkejä.Itsekkin vasta opiskelen aihetta mutta olen innostunut siitä että ihana lapsuudenkotini piha on täynnä luonnon aarteita!Juuri siksi rakastan vanhoja pihoja!Vaikka mitä ihanaa kasvaa!Esim piharatamoa on käytetty ennenvanhaan jopa haavojen hoidossa ja nyt kuulin vinkin myös rapartesin lehtien hyötykäyttöön iholle!Saa kuulemma kääreinä kun hiukan pintaa rikottu nesteet ja kuona-aineet liikkeelle!Pitää testata!:)

Hyödyntäkää kaunista luontoamme nyt,kesä on lyhyt..Jos ei villiyrtteily ole juttusi niin kulje edes luonnossa ja katsele mitä kaunista on metsissä ja niityillä.Se lataa myös akkuja.Nautinnollisia kesäpäiviä!:)