loading

Tarinamme

Hunaja-Aitasta Hyvän Olon Aitaksi

Hunaja-Aitta muuttui Hyvän Olon Aitaksi vuonna 2012

Hunaja-Aitan myymälän perustivat Anun vanhemmat jo vuonna 1986 ja siitä asti se on toiminut Iittalan Lasikeskuksessa. Nykyään yrityksen nimi on Hyvän Olon Aitta. Anu on jatkanut yritystä vuodesta 2012 alkaen. Hyvän Olon Aitta on oma yrityksensä, mutta koska myymälä on alkuperäisessä paikassaan, toimii hyvinvointiyritys jo toisessa sukupolvessa. Myymälän lisäksi, Anu perusti hoitolan rakennuksen toiseen päähän.

Vanhempieni Espanjankodilla me kaikki 4 sukupolvea ja mieheni.
Hyvän Olon Aitan yrittäjäperhe ja Anun vanhemmat heidän Espanjan kodillaan.

Tarinamme

Aikanaan suvussa syttyi rakkaus luontoon ja mehiläishoito alkoi olympiavuonna 1952. Isovanhempien mansikkatilalle Kokemäelle otettiin mehiläisiä pölyttämään mansikoita. Ei isästä tullut mansikkatilan jatkajaa, mutta rakkaus luontoon ajoi hänet mehiläishoitajaksi. Samoin ei Anusta tullut mehiläishoitajaa, mutta rakkaus luontoon ja sitä kautta hyvinvointiin periytyi ja niin hän lähti kouluttamaan itseään hyvinvointi- ja kauneusalalle. Anu opetteli mehiläisvahavoiteiden valmistuksen. Tämä lähti uskomattomasta sattumasta, kun muuan luonnonkosmetiikan guru jäi vahingossa sateella mottiin myymälään. Hän neuvoi, miten mehiläisvahasta valmistetaan laadukasta luonnonkosmetiikkaa ja siitä se innostus lähti! Nykyään Anu on kehitellyt jo lähes 30 omaa luonnonkosmetiikkatuotetta Hyvän Olon Aitan omaan luonnonkosmetiikkasarjaan. Myymälästämme löydät edelleen vanhempien kehittelemät, syötävät mehiläispesän tuotteet, tutun mehiläishoitajapariskunta Pesosen valmistamana. Anu valmistaa itse mehiläisvahasta ja muista mehiläispesän aineista, kuten Propoliksesta, laadukasta luonnonkosmetiikkaa iholle. 

Hyvän Olon Aitan yrittäjäperheeseen kuuluu Anun mies Aki Talus, 2000 syntynyt tytär Janina Talus sekä 2019 syntynyt lapsenlapsi Lumi Talus. Koko perhe asuu Anun lapsuudenkodissa Hyvän Olon Mäellä, tytöt pihamökissä ja isovanhemmat päärakennuksessa. 

Valikoimaamme sisältyy hunajaa sellaisenaan ja yhdistettynä suomalaisiin laadukkaisiin luonnonmukaisiin raaka-aineisiin. Valmistamme laadukkaita saunahunajia, joissa yhdistyvät meidän hunaja, Frantsilan yrttitilan yrtit ja eteeriset öljyt sekä monia luonnonmukaisia voiteita. Lisäksi löydät valikoimastamme muitakin ihonhoitotuotteita, saippuoita sekä hierontaöljyjä ja voiteita.

TUOTTEEMME​

Mehiläisvahavoiteistamme suosituimpia on Jalkavoide, Ruusuvoide ja Propolisvoide. Lisäksi löydät meiltä edelleen äidin kehittelemät makuhunajatuotteet, joita tutut mehiläishoitajat meille valmistavat. Suosituimpia hunajia ovat eukalyptus, sitruuna ja inkivääri. Jäädessään eläkkeelle, vanhemmat möivät Hunaja-Aitan liiketoiminnan. He toteuttivat unelmansa ja ostivat kakkosasunnon Espanjasta, aivan kuten he olivat jo yrityksen alkuaikoina haaveilleet. Mehiläiset vievät paljon perheen aikaa ja siksi Anun perhe, joka on hyvin perhekeskeinen, ei lähtenyt mukaan mehiläishoitoon. Se on nykyään Suomessa myös todella haastavaa. Anun perhe koki yhdessä, että oma unelmamme on kehittää hoitolatoimintaa ja siihen olemmekin panostaneet. Silti haluamme, että myös tutut hunajatuotteet löytyvät edelleen myymälästämme. Ostamme niitä jatkossakin valikoimiimme tutuilta mehiläishoitajilta.

Tuotteet löydät myymälästämme Hyvän Olon Aitasta Iittalan Lasikeskuksesta ja verkkokaupastamme.

 
Erikoiskosmetologi Anu Talus ekologiset kauneuspalvelut.

Sky-Erikoiskosmetologi Anu Talus

Anu Talus on erikoistunut Sky-erikoskosmetologiksi ekologisiin kauneuspalveluihin ja lukenut myös yritysjohtajan erikoisammattitutkinnon. Muut aiemmat tutkinnot, joita hän on suorittanut ovat merkonomi, yrittäjän ammattitutkinto, kosmetologi ja liiketoiminnan ammattitutkinto – markkinointi ja digiviestintä. 

Sky-erikoiskosmetologi Anu Talus on kokenut Hifujen tekijä. Anu Talus aloitti ensimmäisenä Hämeenlinnassa tekemään Hifuja ja on keskittänyt kaiken osaamisensa hoitolassaan nimenomaan kasvojen vaativampiin laitehoitoihin ja ekologisiin kauneuspalveluihin. Hyvän olon aitassa ei tehdä esim. ripsien pidennyksiä, vaan kasvot ja vaativammat laitehoidot ovat erikoisosaamistamme. Anu antaa sinulle mielellään lisätietoja.  

Ota yhteyttä

Historia

Aikanaan isä Markku Nieminen valittiin oikein leikkimielisillä vaaleilla  Iittalan makeimmaksi mieheksi 90-luvulla. Hauskan videon aiheesta voit katsoa Anun Youtube kanavalta.

Isä  on touhunnut mehiläisten parissa vuodesta 1952 asti ja valittu Vuoden Mehiläishoitajaksi jo vuonna 1988. Luonnonkosmetiikkatuotteemme valmistaa hänen tyttärensä, yritysjohtaja ja Sky-erikoiskosmetologi Anu Talus, Hyvän Olon Aitan omistaja.

Anu vanhemmat ovat itse kehitelleet ensimmäisinä Suomessa makuhunajat sekä saunahunajat ja ovat toimineet hunajanjalostuksen pioneereina Suomessa. Isä Markku hoitaa edelleen kesäaikaan mehiläisiä eläkepäiviensä iloksi, mutta muuten he nauttivat eläkepäivistään Espanjassa. Hunajatuotteiden valmistuksessa on tarvittaessa apuna myös tuttu mehiläishoitajapariskuntamme Pesoset sekä Hunajalähde. Anu kehittää lisää myymälän sekä hoitolan liiketoimintaa sekä jatkaa monien mehiläisvahapohjaisten voiteiden valmistamista ja luonnonkosmetiikan myyntiä sekä nettikauppaa.

Yrityksessämme pyörii nykyään myös Hunajahierontakurssit eli hunajasta ihonhoidossa saa hoitolassamme paljon tietoa. Hunajan terveysvaikutuksista kerromme myös mielellään. Anu haastattelee myös eräällä Youtube -videollaan isä Markkua Hunaja-Aitan yrittäjämatkasta. 

Erityisen hauska tapahtuma tuolla videolla, jossa Anu haastattelee isäänsä oli se, että mehiläinen tuli sattumalta mikin viereen pörräämään kovaa. Ihan kuin se olisi halunnut kertoa myös oman tarinansa ja samalla välittää kiitoksen tuolle hienolle, uransa mehiläisten parissa tehneelle mehiläishoitajalle.